OVERGANG 

 

IDEPROJEKT

2014

Læs samlet projekt her

Et idekonkurrancepojekt om en udendørs kunstistallation til Nye Borge Ungdomsskole i Norge.

Nye Borge Ungdomsskole ligger i Fredrikstad Kommune i østkanten af byen. Skolen er plasseret
i et område som rummer historier tilbage fra broncealderen, jernalderen og stenalderen. Der
er her fundet mange oldtidsfund, og kun få kilometer fra skolen ligger over 60 gravhøje i det smukke
 landskap og De Ni Steinringene på Hunn som anses for et af Norges flotteste kulturminder.

Nye Borge Ungdomsskole blir et sted der samler tid, sted, mennesker og historier. Fortid og nutid smelter sammen, og skolen fremstår som en slags portal og et samlingspunkt for disse parametre. Som kunstnere finder vi det umulig ikke at blive fasinerede af historien på stedet. 

 

 

 

 

En skole fungerer som en overgangssituation for eleverne. En overgang fra et sted i livet til et andet, en overgang fra barn til ungdom. Overgangen refererer samtidig tilbage til oldtidsminderne og historien der ligger på stedet. 

Kunstinstallationen er udformet som store beton rammer eller portaler der lukker op for en bevægelse igennem eller til ophold indeni dem. Ved at træde gennem rammene får man en fysisk oplevelse af at være til stede og bliver opmærksom på sine omgivelser. Rammerne er placeret i en cirkelform som en reference tilbage til de store stenringe på Hunn.  Cirklen repræsenterer de cykliske forhold som årstidene, ugens dage, livet og tiden der går. Samtidig symbolisere cirkelen også helhed, harmoni og sammenhold, som er vigtige temaer for skoleelever.

I samarbejde med Hanne Sundalskleiv